Delen:
Hendrik Helling, chefkok van restaurant De Lacehende Javaan in Haarlem, maakt een simpel gerecht met spitskool. Hendrik Helling laat hier de vegetarische versie zien van orak arik. Voor de niet-vegetarische versie voegt men anderhalf ons garnalen toe, die met sjalot en knoflook gebakken worden eer de kool de pan in gaat. Een hetere versie ontstaat wanneer er lomboks worden meegebakken met de kool.
Ingrediënten
1/2spitskool1/2 teentjeknoflook
2eieren
boter (om in te bakken)
peper en zout
prei (voor de garnering)
Kooktijd
10 minutenAantal personen
2 personenBereiding
Snijd de knoflook in dunne plakjes en de spitskool in reepjes. Doe een flinke klont boter in een pan en voeg hier de knoflook aan toe. Voeg daarna de spitskool toe en roer om. Voeg de eieren toe, zet het vuur hoog en blijf roeren. Breng op smaak met witte peper en zout. Haal van het vuur af en serveer op een bord. Garneer met ringetjes prei.