Falafel (deel 2 van 5): de laffa (het flatbread)

Jigal Krant is een kenner van de keuken van Tel Aviv waarover hij een bestseller schreef met de titel TLV. […]

Simpele salade van groene en witte asperges

Uit haar succesvolle Groentebijbel maakt Mari Maris een simpele salade van groene en witte asperges.

Noten met chocolade en suiker van Holtkamp

Cees Holtkamp en zijn kleindochter Stella rollen verschillende noten door verschillende soorten chocola. Om zo te snacken of als versiering […]

Amba, de onmisbare saus uit de keuken van Tel Aviv

Jigal Krant, auteur van twee kookboeken en een reisgids over de keuken van Tel Aviv, leert ons hoe je amba […]

Staartpepernoot bakken

Het woord pepernoot lijkt op peper als hoofdbestanddeel te wijzen, maar in werkelijkheid is de de peper allang uit de […]

Cees en Stella maken een paaslam

Patissier Cees Holtkamp maakt samen met zijn kleindochter Stella Meijles een paaslam van quadrille-deeg. Dat gaat in een Dr Oetker […]

De beste kaas voor op pizza

André van Duin zong het al in zijn pizzalied: Een pizza is een ronde schijf met kaas en veel tomaten […]