Gentse waterzooi met confit de canard

In de keuken van restaurant Chez Georges in Amsterdam maakt patron cuisinier Rob Prins Gerichhausen een klassiek gerecht: Gentse waterzooi. […]

Flammkuchen maken

Meng eerst de droge bestanddelen van het deeg, daarna het water en de olijfolie. Kneed het deeg tot een bal […]

Hoe maak je een kiplolly?

Gertjan Kiers laat zien hoe je van een simpele drumstick een creatie snijdt waarmee je in een barbecue wedstrijd voor […]

Tartartütchen

Steak tartaar met mierikswortelmousse in een hoorntje van filodeeg (het recept is van Hans Haas van Tantris in München). Nodig […]

De Friese Keuken

Sinds ze in Friesland woont, ontdekt Petra Possel de Friese keuken die zich van lokale producten bedient. In het boek […]

De rookwortel van Edwin Vinke

Edwin Vinke zet de wortel op een voetstuk: hij geeft ‘m de rol van vlees door ‘m te roken. Daarbij […]

De Historie van Haring

De haring die wij anno 2017 eten is weliswaar dezelfde vis die er al eeuwen gegeten wordt, maar de behandeling […]