Floris Brester en zijn Pasteibakkerij

Het woord  charcuterie zul je in Nederland  niet snel op een winkelraam lezen. In tegenstelling tot Frankrijk, waar het wemelt […]

De sticky toffee cake van Buffet van Odette

Geserveerd met een bol ijs en toffee saus is de sticky toffee cake al  27 jaar een vaste waarde op […]

Kruukplaetjes maken

Als hoeder van het klassieke Nederlandse koekjesassortiment richt Cees Holtkamp dit keer de blik op Goeree Overflakkee. Deels omdat hij […]

Croque monsieur

In Frankrijk en België is de tosti-formule als croque monsieur bekend, waarbij de kaasmassa vaak op een enkele boterham ligt. […]

Paddenstoelen tartelette plus pompoen-garnituur (optioneel)

De letterlijke vertaling van het Franse woord tartelette is taartje, maar dat klinkt een stuk minder elegant. Mari Maris, auteur […]

Masterclass saucijzenbroodjes

Timo de Beurs, patron cuisinier van Restaurant Slagerij de Beurs in Amsterdam, laat in een complete masterclass zien hoe je […]

Oseng oseng

Bereiding Doe een flinke scheut olie in een pan en fruit de ui hierin aan. Snijd de knoflook en de […]