Floris Brester en zijn Pasteibakkerij Written by Ronald Hoeben, december 9th, 2022 Het woord charcuterie zul je in Nederland niet snel op een winkelraam lezen. In tegenstelling tot Frankrijk, waar het wemelt […]
De sticky toffee cake van Buffet van Odette Written by Ronald Hoeben, april 3rd, 2025 Geserveerd met een bol ijs en toffee saus is de sticky toffee cake al 27 jaar een vaste waarde op […]
Kruukplaetjes maken Written by Ronald Hoeben, juli 24th, 2023 Als hoeder van het klassieke Nederlandse koekjesassortiment richt Cees Holtkamp dit keer de blik op Goeree Overflakkee. Deels omdat hij […]
Croque monsieur Written by eheroes, maart 17th, 2015 In Frankrijk en België is de tosti-formule als croque monsieur bekend, waarbij de kaasmassa vaak op een enkele boterham ligt. […]
Paddenstoelen tartelette plus pompoen-garnituur (optioneel) Written by Ronald Hoeben, oktober 29th, 2020 De letterlijke vertaling van het Franse woord tartelette is taartje, maar dat klinkt een stuk minder elegant. Mari Maris, auteur […]
Masterclass saucijzenbroodjes Written by Ronald Hoeben, juli 1st, 2022 Timo de Beurs, patron cuisinier van Restaurant Slagerij de Beurs in Amsterdam, laat in een complete masterclass zien hoe je […]
Oseng oseng Written by eheroes, december 8th, 2014 Bereiding Doe een flinke scheut olie in een pan en fruit de ui hierin aan. Snijd de knoflook en de […]