Vlaamse frietkotten

Petra Possel bespreekt een fotoboek vol Vlaamse frietkotten. De kraampjes verdwijnen in rap tempo uit het Belgische straatbeeld. Gelukkig registreerde […]

Paddenstoelen tartelette plus pompoen-garnituur (optioneel)

De letterlijke vertaling van het Franse woord tartelette is taartje, maar dat klinkt een stuk minder elegant. Mari Maris, auteur […]

Eend uitbenen

Je zou de eend kunnen bestempelen als een Vergeten Vogel. We eten nu eenmaal veel meer kip. Wil Demandt, patron […]

Olijvencollege, de soorten

Olijven zijn er in alle kleuren en maten. Je krijgt enorme glanzende groene bollen bij het aperitief in het restaurant, […]

Oseng oseng

Bereiding Doe een flinke scheut olie in een pan en fruit de ui hierin aan. Snijd de knoflook en de […]

Bloedworst

Eind 2018  sloot Wil Demandt na 33 jaar de deuren van zijn restaurant Bordewijk in Amsterdam. Van meet af aan […]

Linzensalade met limoen

Maak in een handomdraai een heerlijke, frisse linzensalade van Le Puy linzen, limoen, knoflook, laurierblad en olijfolie. Benodigdheden: 250 g […]