Vlaamse frietkotten Written by , december 24th, 2015 Petra Possel bespreekt een fotoboek vol Vlaamse frietkotten. De kraampjes verdwijnen in rap tempo uit het Belgische straatbeeld. Gelukkig registreerde […]
Paddenstoelen tartelette plus pompoen-garnituur (optioneel) Written by Ronald Hoeben, oktober 29th, 2020 De letterlijke vertaling van het Franse woord tartelette is taartje, maar dat klinkt een stuk minder elegant. Mari Maris, auteur […]
Eend uitbenen Written by Ronald Hoeben, februari 18th, 2016 Je zou de eend kunnen bestempelen als een Vergeten Vogel. We eten nu eenmaal veel meer kip. Wil Demandt, patron […]
Olijvencollege, de soorten Written by eheroes, maart 18th, 2015 Olijven zijn er in alle kleuren en maten. Je krijgt enorme glanzende groene bollen bij het aperitief in het restaurant, […]
Oseng oseng Written by eheroes, december 8th, 2014 Bereiding Doe een flinke scheut olie in een pan en fruit de ui hierin aan. Snijd de knoflook en de […]
Bloedworst Written by Ronald Hoeben, oktober 5th, 2018 Eind 2018 sloot Wil Demandt na 33 jaar de deuren van zijn restaurant Bordewijk in Amsterdam. Van meet af aan […]
Linzensalade met limoen Written by Ronald Hoeben, april 6th, 2018 Maak in een handomdraai een heerlijke, frisse linzensalade van Le Puy linzen, limoen, knoflook, laurierblad en olijfolie. Benodigdheden: 250 g […]