Gevulde varkenspoot (pied de cochon)

Hoe noem je je eerste eigen restaurant als je een kok bent èn telg uit een eeuwenoude slagersdynastie? Je houdt de familietraditie […]

Speculaastaart bakken

Speculaas kent weliswaar een populariteitspiek rond 5 december, maar sommige speculaascreaties zijn er gelukkig het hele jaar door. Zoals het […]

Sjalot Snipperen

Niven Kunz vertelt wat een sjalot bijzonderder maakt dan een ui, hij geeft wat tips over toepassingen van sjalot en […]

Restaurant Centra (anno 1947) heropend

Vorig jaar nog keken we tegen de verdrietige overblijfselen aan van Centra, een Spaans restaurant dat sinds 1947 in de […]

Jarno Eggen: paling, appel, kaviaar en crème fraîche

Jarno Eggen, patron cuisinier van tweesterrenrestaurant De Groene Lantaarn in Zuidwolde, maakt een prachtig voorgerecht van gerookte paling, kaviaar, appel […]

Tagliolini tartufo (pasta met truffel)

De uit Puglia afkomstige Salvatore Giuri is chefkok van Enoteca in het The Manor Hotel in Amsterdam. Vast item op […]

Ierse ribeye op de barbecue

Tijdens een BBQ-masterclass, georganiseerd door Bord Bia, de Irish Food Board, gaart Michel van der Kroft, chefkok van tweesterrenrestaurant ’t […]