Gestoomde zeetong (Sole meunière 2.0)

In de keuken van restaurant De Kruidfabriek maakt chefkok Tim Buis een nieuwe versie van de gebakken zeetong die patron […]

Gestoomde zeeduivel door Timo de Beurs (Café Wu)

Timo de Beurs, voorheen chef de cuisine van restaurant Slagerij de Beurs, hield zich als telg uit een slagersgeslacht voornamelijk […]

Gestoomde oester met zwarte bonensaus

De Nam Kee oester die je op de Amsterdamse Zeedijk kunt eten heeft door het gelijknamige boek en film (De […]

Gestoomde kip met artisjok en pesto

Bereiding Zet de kip met de sjalotten, de knoflook, de tijm, de rozemarijn en een flinke scheut witte wijn in […]

Gestoofde lamsschouder chantant

Multitalent Nico Knapper (85), begon in de jaren vijftig als chansonnier in Parijs en ging later regisseren voor de Nederlandse […]

Gestoofde kippendij met walnoot, granaatappel & Perzische rijst

Solmaz Esmailzadeh en haar moeder Bulbul schreven een Iraans kookboek: Roootin’s Iranian Kitchen. Daaruit maken zijn een stoofschotel van kippendij […]

Gestoofde Ierse runderlappen met hutspot

Bereidingswijze Vet de bodem van een braadslede of een ovenvaste braadpan in met 1 eetlepel boter. Snijd de Ierse runderlappen […]