Bloemkoolstructuren

Niven Kunz maakt in de keuken van zijn restaurant Niven* witte bloemkool op verschillende manieren en hij combineert dat trio […]

Verse Aanvoer: restaurant Arles

De Franse kookstijl is wijdverbreid in de Hollandse gastronomie en dus ook in de Amsterdamse restaurants. Minder gebruikelijk is dat […]

Verse Aanvoer: Impero Romano

Impero Romana is een nieuw, klassiek Italiaans restaurant op de Amsteldijk. De zaak is de eerste Amsterdamse vestiging van het […]

De ultieme kalfskroket maken

Kalfsvleeskroketten bevatten room en zijn dus niet geschikt voor mensen die wel een kroket willen eten, maar geen lactoseproducten verdragen. […]

Croque monsieur door Johan van Uden

Bij slagerij Chateaubriand maakt Johan van Uden de croque monsieur zoals hij dat ooit bij een Parijse charcuterie leerde.

Picanha: een rosé gebraden staartstuk

Bart van Berkel, winnaar Masterchef 2014, maakt een rosé gebraden staartstuk. Het staartstuk of picanha is een mager en toch […]

Zuurdesembrood (deel 2 van 3): het deeg

In een driedelige masterclass maakt kunstenaar/ontwerper/kookboekauteur Maroeska Metz zuurdesembrood. In dit tweede deel wordt het brooddeeg gemaakt met de desem […]