Slagersgehaktbal

Meesterslager Johan van Uden van slagerij Chateaubriand in Heemstede legt in een complete masterclass uit hoe hij slagersgehaktballen maakt en […]

Pizza spinazie, paddenstoelen en mozzarella

Restaurant Toscanini in Amsterdam is geen pizzeria, maar toch worden er elke dag pizza’s gemaakt. Gewoon, omdat ze zo lekker […]

Cocktailshakers review

Shaken hoort bij het natuurlijk gedrag van de bartender. Bar- en flairtender Mads Voorhoeve, tevens director/instructor van de European Bartender […]

Sperziebonen Tel Aviv-stijl

Rik de Jonge, chef-kok van bistro Madeleine in Utrecht, vond in Tel Aviv inspiratie voor een even simpel als onweerstaanbaar […]

De Turkse super: een rondleiding

De Turkse supermarkt is groentenwinkel en kruidenier tegelijk. Het is een winkelvorm die niet alleen de concurrentie van de supermarkten […]

Zelf zalm roken

Rooksmaak is lang niet altijd van echte rook afkomstig, veel fabrieks-rookworsten bijvoorbeeld krijgen het aroma er gewoon opgespoten. ‘Echt’roken kan […]

2020: een halve eeuw Holtkamp croquetten

Banketbakker Cees Holtkamp blikt in 2020 terug op de halve eeuw waarin zijn croquet uitgroeide tot een icoon. Ex-schoonzoon Nico […]