Saltimbocca alla Romana Written by Ronald Hoeben, augustus 22nd, 2019 In het standaardwerk van Onno Kleyn over de Italiaanse keuken (met de zelfverklarende titel Italië) ontbreekt een voor de hand […]
Pasteibakjes maken met Cees & Stella Written by Ronald Hoeben, maart 29th, 2019 Samen met zijn kleindochter Stella maakt Cees Holtkamp verschillende soorten pasteibakjes van diepvries roomboter-bladerdeeg. Eind 2020 is van De Banketbakker, […]
Kooklessen uit 1912 Written by , augustus 3rd, 2016 Petra Possel erfde van haar Oom Dick een geïllustreerd kookboek uit 1912. Het staat barstensvol leerstof die elke huisvrouw aan […]
Aardbeien: herkomst en teelt Written by Ronald Hoeben, mei 28th, 2015 Bij Restaurant Kwekerij De Kas zijn de lijnen van het land naar de keuken kort. Dat geldt zeker voor de […]
Gnocchi maken Written by eheroes, december 9th, 2014 In het keukentje van de trullo -een van stenen gestapelde wigwam, waar de streek rond Ceglie Messapica (Apulië) mee volgeparkeerd […]
Paling, Opperdoezer Ronde & kaviaar Written by Ronald Hoeben, augustus 10th, 2018 Tweesterrenchef Onno Kokmeijer, executive chef van restaurant Ciel Bleu in het Okura Hotel in Amsterdam, maakt een gerecht met gerookte […]
Verse Aanvoer: Meneer Nieges Written by Ronald Hoeben, mei 31st, 2016 Sommige plekken in de stad lijken black spots te zijn voor de horeca. Als op zo’n adres meerdere malen een […]