Saltimbocca alla Romana

In het standaardwerk van Onno Kleyn over de Italiaanse keuken (met de zelfverklarende titel Italië) ontbreekt een voor de hand […]

Pasteibakjes maken met Cees & Stella

Samen met zijn kleindochter Stella maakt Cees Holtkamp verschillende soorten pasteibakjes van diepvries roomboter-bladerdeeg. Eind 2020 is van De Banketbakker, […]

Kooklessen uit 1912

Petra Possel erfde van haar Oom Dick een geïllustreerd kookboek uit 1912. Het staat barstensvol leerstof die elke huisvrouw aan […]

Aardbeien: herkomst en teelt

Bij Restaurant Kwekerij De Kas zijn de lijnen van het land naar de keuken kort. Dat geldt zeker voor de […]

Gnocchi maken

In het keukentje van de trullo -een van stenen gestapelde wigwam, waar de streek rond Ceglie Messapica (Apulië) mee volgeparkeerd […]

Paling, Opperdoezer Ronde & kaviaar

Tweesterrenchef Onno Kokmeijer, executive chef van restaurant Ciel Bleu in het Okura Hotel in Amsterdam, maakt een gerecht met gerookte […]

Verse Aanvoer: Meneer Nieges

Sommige plekken in de stad lijken black spots te zijn voor de horeca. Als op zo’n adres  meerdere malen een […]