Een foie gras alternatief

Luc Kusters, patron cuisinier van Bolenius Restaurant*, heeft de klassieke foie gras in de ban gedaan ten behoeve van een […]

De tomaten van De Kas

In zijn restaurant De Kas maakt Gert Jan Hageman een salade van zelfgekweekte tomaten. Hij gebruikt hiervoor veel verschillende tomatensoorten, […]

De eetbare kabeljauwkop

Jonathan Sparber, patron cuisinier van Café Remouillage in Amsterdam, maakt een van de huisspecilaiteiten van zijn restaurant: kabeljauwkop. Aan een […]

Sergiology

Sergio Herman, patron cuisinier van restaurant Oud Sluis*** vertelt over de grenzeloosheid van zijn vak en zijn boek/kunstobject ‘Sergiology’.

Kookboekrecensie: Jan, Jans en de kinderen

Petra Possel vindt het kookboek van Jan, Jans en de kinderen, getekend door de onlangs overleden Jan Kruis. Het boek […]

Het onweerstaanbare gebraiseerde kippetje van Keukenmeester Ameling

Braiseren is een prachtige techniek voor het garen van een hele kip. Het is een rustig proces, waarbij de oven […]

Rivierkreeftjes

Alentejo is een prachtig gebied in het hart van Portugal, dat naast veel landbouwproducten ook een flinke wijnopbrengst levert. Er […]