Een foie gras alternatief Written by Ronald Hoeben, mei 2nd, 2019 Luc Kusters, patron cuisinier van Bolenius Restaurant*, heeft de klassieke foie gras in de ban gedaan ten behoeve van een […]
De tomaten van De Kas Written by eheroes, december 1st, 2014 In zijn restaurant De Kas maakt Gert Jan Hageman een salade van zelfgekweekte tomaten. Hij gebruikt hiervoor veel verschillende tomatensoorten, […]
De eetbare kabeljauwkop Written by Ronald Hoeben, augustus 13th, 2021 Jonathan Sparber, patron cuisinier van Café Remouillage in Amsterdam, maakt een van de huisspecilaiteiten van zijn restaurant: kabeljauwkop. Aan een […]
Sergiology Written by eheroes, maart 23rd, 2015 Sergio Herman, patron cuisinier van restaurant Oud Sluis*** vertelt over de grenzeloosheid van zijn vak en zijn boek/kunstobject ‘Sergiology’.
Kookboekrecensie: Jan, Jans en de kinderen Written by Ronald Hoeben, april 24th, 2017 Petra Possel vindt het kookboek van Jan, Jans en de kinderen, getekend door de onlangs overleden Jan Kruis. Het boek […]
Het onweerstaanbare gebraiseerde kippetje van Keukenmeester Ameling Written by Ronald Hoeben, september 18th, 2020 Braiseren is een prachtige techniek voor het garen van een hele kip. Het is een rustig proces, waarbij de oven […]
Rivierkreeftjes Written by , juli 7th, 2015 Alentejo is een prachtig gebied in het hart van Portugal, dat naast veel landbouwproducten ook een flinke wijnopbrengst levert. Er […]