Cees & Stella maken galettes van het seizoen

Een galette is een klassiek Frans gebakje waaraan banketbakker Cees Holtkamp (tot zijn eigen verbazing) nog nooit gewaagd had. Samen  […]

Soufflé

Bereiding Verwarm de oven voor op 180 graden. Smeer de vormpjes in met een dunne laag boter. Let er op […]

Aardappelpuree maken

Cuisinier Pieter Damen geeft een masterclass aardappelpuree. Hoewel het gebruik van veel boter de belangrijkste sleutel is tot het maken […]

Aspergecollege: asperges schillen (deel 2)

Het schillen en het noodzakelijke inkorten van asperges is een secuur werk. Wie een randje vergeet krijgt te maken met […]

Blanquette de veau van Joris Bijdendijk

Joris Bijdendijk, patron cuisinier van restaurant RIJKS* in Amsterdam, verzamelde alle gerechten die hij thuis voor zijn gezin maakt plus […]

Schnitzelnacht in De Scheepskameel

Nachtrestaurants zijn schaars in Amsterdam, maar de vreetnachten in reguliere restaurants zijn sterk in opkomst. Sinds Rijsel begon met de […]

Vijgen

In de Turkse super vind je niet alleen een enorm assortiment van gedroogd fruit, maar ook kisten vol verse verrukkingen. […]