Cees & Stella maken galettes van het seizoen Written by Ronald Hoeben, november 13th, 2020 Een galette is een klassiek Frans gebakje waaraan banketbakker Cees Holtkamp (tot zijn eigen verbazing) nog nooit gewaagd had. Samen […]
Soufflé Written by eheroes, december 2nd, 2014 Bereiding Verwarm de oven voor op 180 graden. Smeer de vormpjes in met een dunne laag boter. Let er op […]
Aardappelpuree maken Written by Ronald Hoeben, april 6th, 2016 Cuisinier Pieter Damen geeft een masterclass aardappelpuree. Hoewel het gebruik van veel boter de belangrijkste sleutel is tot het maken […]
Aspergecollege: asperges schillen (deel 2) Written by Ronald Hoeben, april 14th, 2016 Het schillen en het noodzakelijke inkorten van asperges is een secuur werk. Wie een randje vergeet krijgt te maken met […]
Blanquette de veau van Joris Bijdendijk Written by Ronald Hoeben, november 18th, 2021 Joris Bijdendijk, patron cuisinier van restaurant RIJKS* in Amsterdam, verzamelde alle gerechten die hij thuis voor zijn gezin maakt plus […]
Schnitzelnacht in De Scheepskameel Written by Ronald Hoeben, januari 30th, 2018 Nachtrestaurants zijn schaars in Amsterdam, maar de vreetnachten in reguliere restaurants zijn sterk in opkomst. Sinds Rijsel begon met de […]
Vijgen Written by , augustus 20th, 2015 In de Turkse super vind je niet alleen een enorm assortiment van gedroogd fruit, maar ook kisten vol verse verrukkingen. […]