Wat is bavette?

In deze video laat @demoslager Gertjan Kiers van slagerij Fontijn zien waar de jodenhaas, de bavette en de longhaas (of […]

Wat is bakpoeder?

Om je deeg luchtig te maken heb je bakpoeder nodig. Maar wat is bakpoeder eigenlijk en waar komt het vandaan? […]

Wat heb je aan geraspte mozzarella?

Wie wel eens een mozzarella van dichtbij gezien heeft, kan zich voorstellen dat het een hele toer moet zijn om […]

Wat doe je met scheermessen?

Scheermessen, ook wel mesheften genoemd, zijn schelpdieren die talrijk zijn in de Zeeuwse wateren. Paul de Groote, chefkok van restaurant […]

Warme cake van Holtkamp

Cake lijkt een basisartikel voor een banketbakker, maar het maken van cake in de eigen keuken (in plaats van in […]

Wang in de pan

Bert van Buschbach, patron cuisinier van restaurant De Compagnon in Amsterdam, laat zien hoe je varkens, kalfs- en runderwang bereidt.

Walnotenlikeur

Ronald Kunis, eigenaar van Restaurant bij Qunis in Lijnden, maakt in een handomdraai walnotenbrandewijn bij Restaurant en Kwekerij de Kas, […]