Sterrenstoof! van Ierse rundersukade

Sterrenstoof van Ierse rundersukade. In een complete masterclass laat Meesterkok Erik van Loo in de keuken van restaurant Parkheuvel** zien […]

Jarno Eggen: paling, appel, kaviaar en crème fraîche

Jarno Eggen, patron cuisinier van tweesterrenrestaurant De Groene Lantaarn in Zuidwolde, maakt een prachtig voorgerecht van gerookte paling, kaviaar, appel […]

Kimchi

Om kimchi te maken heb je geen vuur nodig. Dit gefermenteerde Koreaanse groentengerecht met Chinese kool in de hoofdrol is […]

Steak sandwich van Ierse kogelbiefstuk

Culinair journalist Felix Wilbrink maakt een steak sandwich van Ierse kogelbiefstuk. Hij bakt het stuk vlees eerst in z’n geheel […]

Kaasmessen: welk mes, bij welke kaas?

Elke kaas heeft zijn eigen mes. En langs welk deel van de rasp haal je de parmezaanse kaas voor maximale […]

Groene Thaise kipcurry

Een heel simpele manier om je kipfilet smaak te geven: maak er groene Thaise curry van. De meeste ingrediënten komen […]

Hoe eet je een tompoes of tompouce?

Hoe je het woord tompoes spelt kun je over redetwisten. Strikt genomen is Tom Poes en stripfiguur en is een […]