De Lofoten & skrei Written by eheroes, februari 22nd, 2015 In de eerste maanden van het jaar tref je bij veel restaurants skrei op de kaart. Het is de Arctische […]
Het mysterie van de paling Written by Ronald Hoeben, juli 20th, 2018 Op verzoek van Dupan maakten we een rondgang langs een aantal hoofdrolspelers in de wereld van een oerhollands product: paling. […]
Verse Aanvoer: Koreaans restaurant Yokiyo Written by , juli 5th, 2016 In de stad wemelt het van de Oosterse restaurants maar de Koreaanse keuken werd zo’n beetje exclusief vertegenwoordigd door Yokiyo […]
Pasta burro e salvia Written by Ronald Hoeben, november 18th, 2021 Pasta burro e salvia is een Italiaanse klassieker, maar er ontbreekt volgens ontwerper/kunstenaar Maroeska Metz nog iets aan de titel: […]
Cees Holtkamp maakt Jan Hagel-koekjes Written by Ronald Hoeben, september 26th, 2024 Deeg dat te warm wordt is onhandelbaar, het laat zich niet meer van ‘de bank’ tillen. Niettemin is Cees Holtkamp […]
Mosselen in ’t groen Written by Ronald Hoeben, januari 12th, 2024 Joep Hermans, chef de cuisine van Bar du Champagne in Amsterdam, maakt mosselen -of mossels zoals hij ze noemt- in […]
Kroepoek maken Written by Ronald Hoeben, april 9th, 2015 In Pascal Jalhay’s versie van Saté Ajam speelt kroepoek een rol. Het is een wonderlijk product dat je betrekkelijk eenvoudig […]