De Lofoten & skrei

In de eerste maanden van het jaar tref je bij veel restaurants skrei op de kaart. Het is de Arctische […]

Het mysterie van de paling

Op verzoek van Dupan maakten we een rondgang langs een aantal hoofdrolspelers in de wereld van een oerhollands product: paling. […]

Verse Aanvoer: Koreaans restaurant Yokiyo

In de stad wemelt het van de Oosterse restaurants maar de Koreaanse keuken werd zo’n beetje exclusief vertegenwoordigd door Yokiyo […]

Pasta burro e salvia

Pasta burro e salvia is een Italiaanse klassieker, maar er ontbreekt volgens ontwerper/kunstenaar Maroeska Metz nog iets aan de titel: […]

Cees Holtkamp maakt Jan Hagel-koekjes

Deeg dat te warm wordt is onhandelbaar, het laat zich niet meer van ‘de bank’ tillen. Niettemin is Cees Holtkamp […]

Mosselen in ’t groen

Joep Hermans, chef de cuisine van Bar du Champagne in Amsterdam, maakt mosselen -of mossels zoals hij ze noemt- in […]

Kroepoek maken

In Pascal Jalhay’s  versie van Saté Ajam speelt kroepoek een rol. Het is een wonderlijk product dat je betrekkelijk eenvoudig […]