De steak tartare van Brasserie Van Baerle

Temidden van een stormachtig uitdijend arsenaal van hoofdstedelijke restaurants behoort Brasserie van Baerle (anno 1980!) tot de Amsterdamse klassiekers. Uiteraard […]

De Stalen Koekenpan

Veel professionele koks zweren bij een plaatstalen koekenpan, een zogenaamde Lyonnaispan. Het zijn de goedkoopste, simpelste en sterkste pannen, alleen […]

De spinazie van Pascal Jalhaij

Befaamd cuisinier Pascal Jalhaij maakt spinazie, die hij op smaak brengt zonder peper of zout te gebruiken

De smaak van kangoeroe

Het eten van exotische dieren spreekt tot de verbeelding, maar vaak valt de smaak tegen. Zo lijkt bijvoorbeeld de smaak […]

De Slager en de Lakenvelder

De Lakenvelders zijn een klassiek Hollands koeienras en dankzij een kring van liefhebbers is the Dutch belted cattle terug van […]

De sesamtoast van Europizza

Samen met patron cuisinier Rein op ’t Root maakt Zwier Veltman een van de highlights op de kaart van Europizza […]

De schuim-roomtaart van Holtkamp

Cees Holtkamp en zijn kleindochter Stella Meijles maken een schuim-roomtaart met diepvries (roomboter) bladerdeeg. Het duo laat ook nog maar […]