De nieuwe Zaanse keuken

Het borrelt aan de Zaan, dat is de van oorsprong Zaanse culinair historica Charlotte Kleyn ook al opgevallen. Hoewel er […]

De nieuwe oliebollen (2022) van Cees Holtkamp, een masterclass

Jaren na zijn succesvolle Foodtube masterclass oliebollen maken, heeft banketbakker Cees Holtkamp een nieuwe aanpak ontwikkeld. Die leidt tot kleinere […]

De nieuwe Indische keuken van Pascal Jalhay

Tweesterrenkok Pascal Jalhay heeft zijn Indische roots pas laat omarmd. Nu heeft hij een boek gemaakt waarin hij zijn filosofie […]

De mythe van de Roma-tomaat

Over Roma- of pruimtomaten bestaat een betreurenswaardig misverstand. Deze vaak enigszins melige tomaten worden door menigeen als superieur ervaren. Italië-specialist […]

De mythe van de kaasstolp

Waar leggen we de kaas? Onder een kaasstolp natuurlijk, die is daar toch voor uitgevonden? Hoewel… Betty Koster plaatst kanttekeningen.

De Mosselbusiness

Belgen zijn veel kwaliteitsbewuster als het op mosselen aankomt, Nederlanders zijn vooral met de prijs bezig. Waar het bij mosselen […]

De messenset van Michel van der Kroft & Robert Herder

Tweesterrenkok Michel van der Kroft (Restaurant ’t Nonnetje** Harderwijk) toog naar Solingen, de staalstad van Duitsland. Ooit wemelde het daar […]