Wildcollege: klein wild

Meesterkok Theus de Kok is een wildspecialist. Hij is dan ook al ruim veertig jaar te vinden in de keuken […]

Zoetzuur van komkommer en rode ui

Zoetzuur is een fris bijgerecht dat gemakkelijk zelf te maken is. Prima begeleider van -bijvoorbeeld- saté of rijstgerechten die een […]

Keukenmeester Ameling maakt Espagnole saus

Espagnole saus is in de professionele keuken een niet weg te denken bouwsteen. Bijgevolg vind je in veel van die […]

Bart van Berkel maakt lamsstoof

Bart van Berkel, ooit winnaar van de eerste editie van Masterchef (anno 2014), auteur van het kookboek ‘Ontdek het geheim […]

Schroefdop vs. Kurk

Met de introductie van de schroefdop op de wijnfles is de sommelier beroofd van zijn kurkentrekker-ceremonie. Daar is gelukkig iets […]

Urban farming, bijenkorf op je dak

Op het dak van Restaurant Vermeer* in Amsterdam heeft chefkok Chris Naylor een bijenkorf.

In de glasfabriek van Riedel

Riedel is niet alleen het duurste, maar ook het meest bijzondere merk in wijnglazen. Het bedrijf hanteert tal van theorieën […]