Lamscollege

In de slagerij van Fontijn neemt @demoslager Gertjan Kiers het paaslam onderhanden. Gertjan vertelt over de maten en gewichten van […]

Entrecôte Bordelaise

Frans Bon, chef-kok van kruidenmaker Apollo/Solina, maakt een Franse klassieker: Entrecôte Bordelaise. Hij completeert deze entrecôte in rode wijnsaus met […]

Vegan mayonaise maken

Kunstenaar/ontwerper en kookboekauteur Maroeska Metz maakt vegan mayonaise door één alledaags en één minder alledaags, maar breed verkrijgbaar ingrediënt te […]

Geklaarde boter: hoe en waarom

Voor het bakken en braden staan ons tal van vetstoffen ter beschikking, waarvan geklaarde boter een koksfavoriet is. Hoe klaar […]

Aeropress koffie zetten

Edward Beumer van de Amsterdamse coffeeshop Trakteren behaalde onlangs het nationale kampioenschap koffie maken met de Aeropress. De Aeropress is […]

De Lekkerste Dadels

Nadia Zerouali, auteur van het boek Melk en Dadels waarmee ze de Gouden Garde won, doet een quickscan van het […]

Gentse waterzooi met confit de canard

In de keuken van restaurant Chez Georges in Amsterdam maakt patron cuisinier Rob Prins Gerichhausen een klassiek gerecht: Gentse waterzooi. […]