De tomaten van De Kas

In zijn restaurant De Kas maakt Gert Jan Hageman een salade van zelfgekweekte tomaten. Hij gebruikt hiervoor veel verschillende tomatensoorten, […]

Warme cake van Holtkamp

Cake lijkt een basisartikel voor een banketbakker, maar het maken van cake in de eigen keuken (in plaats van in […]

Gepocheerd ei en roerei met truffel

Aandacht voor de ingrediënten is het thema van het eerste kookboek van Ricardo van Ede met de titel Ricardo die, […]

Aziatische dressing maken

Met de basisvinaigrette als vertrekpunt maakt Bart van Berkel een pittige Aziatische dressing met peper, knoflook, gember, ketjap manis en […]

Ode aan het ei

Schrijver Guus Luijters en journalist Sara Luijters (vader en dochter) schreven Ode aan het ei. Een boek(je) waarin verhalen, anekdotes […]

Molle Pleun, leven en dood van een 18-jarige koe

In de documentaire Cow van Andrea Arnold gaat het over het korte, overvolle leven van een melkkoe. De meeste koeien […]

Tasty Talent

Is de keuken jouw domein? Ben je iemand die zijn vrienden elke keer weer culinair verrast? Meld je dan nu […]