Zo pel je een granaatappel Written by eheroes, mei 18th, 2016 Rode en gele granaatappels zijn er het hele jaar door. Rode granaatappels bevatte friszure bessen, in gele granaatappels zitten zoete […]
Le Bouchon du Centre, restaurant met één personeelslid Written by Ronald Hoeben, januari 17th, 2020 Hanneke Schouten runt al ruim 20 jaar een restaurant in haar uppie: Bouchon du Centre in Amsterdam. Hoe doet ze […]
Savennières, krachtige witte wijn van de chenin-druif uit de Loire vallei Written by Ronald Hoeben, december 14th, 2017 We maakten met wijnjournalist Esmee Langereis een korte trip door de vallei van de Loire, waar Damien Laureau ons de […]
Holtkamps pavlova Written by Ronald Hoeben, augustus 12th, 2022 Cees en Stella storten zich op een spannend nagerecht, spannend omdat Cees het niet vaak gemaakt heeft: pavlova. Deze stapeling […]
Krokante Ovenaardappel Maken Written by Ronald Hoeben, april 19th, 2017 Het ultieme ovenaardappeltje maak je van kruimige aardappelen en je doet het in twee keer: eerst kort koken, dan in […]
Wildcollege: klein wild Written by , december 10th, 2015 Meesterkok Theus de Kok is een wildspecialist. Hij is dan ook al ruim veertig jaar te vinden in de keuken […]
Titi Waber maakt Lawar nussa tenggara, Indonesische ceviche Written by Ronald Hoeben, september 12th, 2024 In de keuken van haar eigen restaurant Waber in Zwolle maakt chef/kookboekschrijfster een Indonesische ceviche: lawar nussa tenngara, makkelijk te maken […]