Kruukplaetjes maken

Als hoeder van het klassieke Nederlandse koekjesassortiment richt Cees Holtkamp dit keer de blik op Goeree Overflakkee. Deels omdat hij […]

Gepocheerd ei en roerei met truffel

Aandacht voor de ingrediënten is het thema van het eerste kookboek van Ricardo van Ede met de titel Ricardo die, […]

Risotto met venkelworst & appel

Wallz Bossman van Wallzkitchen (en voorheen van Toscanini) maakt een risotto met Red Delicious appel van Marlene uit Südtirol en venkelworst […]

Flatbread met za’atar en granaatappelpitten

Merijn Tol, auteur van het kookboek Beiroet, maakt een flatbread, dat ze aankleedt met tomatenpaasta,  za’atar en granaatappelpitten. Ook laat […]

Gremolata

Als sluitstuk van zijn masterclass snijden maakt Keukenmeester René Ameling gremolata, een Italiaans haksel van peterselie, knoflook en citroenschil dat […]

Messen slijpen

Elk mes is gedoemd om bot te worden in het gebruik. Met een aanzetstaal kan het snijvlak weer ‘rechtgezet’ worden, […]

Joris Bijdendijk maakt vegan crême patissière met Nedervanille

Op het food deck van de Floriade ontvangt Sharon de Miranda Joris Bijdendijk (RIJKS® en Wils). Hij maakt een dessert […]