Kruukplaetjes maken Written by Ronald Hoeben, juli 24th, 2023 Als hoeder van het klassieke Nederlandse koekjesassortiment richt Cees Holtkamp dit keer de blik op Goeree Overflakkee. Deels omdat hij […]
Gepocheerd ei en roerei met truffel Written by eheroes, maart 23rd, 2015 Aandacht voor de ingrediënten is het thema van het eerste kookboek van Ricardo van Ede met de titel Ricardo die, […]
Risotto met venkelworst & appel Written by Ronald Hoeben, maart 16th, 2018 Wallz Bossman van Wallzkitchen (en voorheen van Toscanini) maakt een risotto met Red Delicious appel van Marlene uit Südtirol en venkelworst […]
Flatbread met za’atar en granaatappelpitten Written by Ronald Hoeben, maart 27th, 2020 Merijn Tol, auteur van het kookboek Beiroet, maakt een flatbread, dat ze aankleedt met tomatenpaasta, za’atar en granaatappelpitten. Ook laat […]
Gremolata Written by Ronald Hoeben, januari 10th, 2020 Als sluitstuk van zijn masterclass snijden maakt Keukenmeester René Ameling gremolata, een Italiaans haksel van peterselie, knoflook en citroenschil dat […]
Messen slijpen Written by eheroes, maart 17th, 2015 Elk mes is gedoemd om bot te worden in het gebruik. Met een aanzetstaal kan het snijvlak weer ‘rechtgezet’ worden, […]
Joris Bijdendijk maakt vegan crême patissière met Nedervanille Written by Ronald Hoeben, augustus 12th, 2022 Op het food deck van de Floriade ontvangt Sharon de Miranda Joris Bijdendijk (RIJKS® en Wils). Hij maakt een dessert […]