Bouillon clarifiëren

Een geclarifieerde bouillon is een krachtige soep waar je niettemin dwars doorheen kunt kijken. De basis is bouillon, hoe je die vervolgens […]

Boudin blanc (worst) van vis

Boudin blanc is een zachte worst die je kunt bakken. Adriaan van Raab van Canstein maakt daarvan een elegante variatie […]

Bouchée a la Reine: het bladerdeeg

Voor het stressvrije Kerstdiner van Foodtube maakte keukenmeester René Ameling een klassieker: Bouchée à la Reine, een heerlijk kippenpasteitje. In […]

Bouchée a la Reine: de ragout

Keukenmeester (en ROC docent) René Ameling laat zien hoe je een klassieke kippenragout maakt die samen met de eerder vertoonde […]

Boterkoek

Bijgestaan door zijn kleindochter Stella maakt Cees Holtkamp uit zijn boek De Banketbakker boterkoek met gember. Eind 2020 is van […]

Botercrème maken

Veel gebruikt voor vulling en decoratie van taarten. Botercrème is de overtreffende trap van banketbakkersroom is botercrème. Hoogcalorisch & onweerstaanbaar. […]

Boterbiesjes van Holtkamp, alias allerhande

Uit de schier eindeloze rij Hollandse koektrommelklassiekers maken Cees en Stella boterbiesjes, ook wel bekend als allerhande uit de tijd […]