Boter, glijmiddel voor de smaak

‘Du beurre, donnez-moi du beurre’ was de lijfspreuk van Fernand Point, leermeester van keukenpausen als Paul Bocuse, Alain Chapel en […]

Borekas maken

Borekas is een populaire Israëlische snack, die bestaat uit een hartige vulling in bladerdeeg. Een soort vegetarisch saucijzenbroodje. De borekasim […]

Bonen en gezondheid

2016 is het jaar van de boon. Om dat te onderstrepen schreef Joke Boon (what’s in a name?) een boek […]

Bonen bewaren en weken

Hoe bewaar je gedroogde bonen en hoe week je ze? Joke Boon, auteur van de bonenbijbel met de titel Bonen! geeft […]

Boeuf Bourguignon recept

Bereiding Snij het vlees in blokjes. Pel de ui. Snij de ui grof. Laat de olie heet worden in een […]

Bocuse klassieker: Kip In Blaas

Bereiding Maak de kip goed schoon en verwijder de ingewanden. Schuif een plak truffel onder de huid van de kip […]

Blooming onion

Jarenlang was Sander Louwerens patron cuisinier van het legendarische Amsterdamse restaurant Lof in de Haarlemmerstraat (1995-2015). Inmiddels is hij chef […]