De Slager en de Lakenvelder

De Lakenvelders zijn een klassiek Hollands koeienras en dankzij een kring van liefhebbers is the Dutch belted cattle terug van […]

Spek. Een slagerscollege door Gertjan Kiers

Zowel van het varken als van het rund is het duurste deel, de haas, vrijwel vetloos. Niet zo verwonderlijk dus […]

Oosterse Kreeftcocktail

Indonesische kokkin Pipiet Fardiman maakt een cocktail van kreeft met pittige kerriesaus. De saus is geschikt voor tal van ander […]

Gnocchi met truffelboter

Kunstenaar/ontwerper/kookboekauteur (èn Heel Holland Bakt Finalist) Maroeska Metz maakt gnocchi , die ze combineert met truffelboter. Hoe Maroeska truffelboter maakt, […]

Siciliaanse amandelkoekjes

Madina Mamedova, al bijna twintig jaar een gewaardeerde kracht in de keuken van het Amsterdamse restaurant Toscanini, volgde een cursus […]

Nog een brood uit de oven

Met behulp van de Dutch Oven van urbansandindians.com maak ik nog eens een brood uit de oven, dit keer met […]

De Beste Chocola voor in de Keuken

Wie met chocola in de keuken aan de gang wil en zich bedient van de repen uit de supermarkt, komt […]