Wil Demandt: steak tartare au couteau, Waddenoester & pommes allumettes

Wil Demandt, de legendarische patron cuisinier van het Amsterdamse restaurant Bordewijk, maakt een klassieke, met het mes gesneden steak tartare […]

Pecannoten taart maken met Cees en Stella

Banketbakker Cees Holtkamp maakt samen met zijn kleindochter Stella een bijzondere taart met pecannoten. Het bijzondere aan deze eenvoudig te […]

De île flottante van Le Garage

Restaurant Le Garage in Amsterdam heeft een aantal Franse klassiekers op de kaart. Een voorbeeld daarvan is île flottant, een drijvend […]

Kalfstong met tomatensaus

In de slagerij van Chateaubriand in Heemstede maakt Meesterslager Johan van Uden een klassiek gerecht: kalfstong met tomatensaus. Kalfstong koud […]

Honing-mosterddressing

Zoet, zuur en zout zijn de hoofdrolspelers in de klassieke honing/mosterddresing die Bart van Berkel maakt met citroenzeste, dille en […]

Sushi college 2: de makreel

Oof Verschuren bereidt in deel 2 van zijn sushi college een verse makreel voor om te gebruiken voor nigiri sushi. […]

Tiramisu maken

Roberto Payer, directeur van Hilton Amsterdam en auteur van het boek ‘De Pure Italiaanse Keuken’ maakt tiramisu zoals hij dat […]