Wil Demandt: steak tartare au couteau, Waddenoester & pommes allumettes Written by Ronald Hoeben, juli 22nd, 2022 Wil Demandt, de legendarische patron cuisinier van het Amsterdamse restaurant Bordewijk, maakt een klassieke, met het mes gesneden steak tartare […]
Pecannoten taart maken met Cees en Stella Written by Ronald Hoeben, maart 19th, 2021 Banketbakker Cees Holtkamp maakt samen met zijn kleindochter Stella een bijzondere taart met pecannoten. Het bijzondere aan deze eenvoudig te […]
De île flottante van Le Garage Written by Ronald Hoeben, augustus 31st, 2017 Restaurant Le Garage in Amsterdam heeft een aantal Franse klassiekers op de kaart. Een voorbeeld daarvan is île flottant, een drijvend […]
Kalfstong met tomatensaus Written by Ronald Hoeben, april 24th, 2020 In de slagerij van Chateaubriand in Heemstede maakt Meesterslager Johan van Uden een klassiek gerecht: kalfstong met tomatensaus. Kalfstong koud […]
Honing-mosterddressing Written by Ronald Hoeben, april 6th, 2017 Zoet, zuur en zout zijn de hoofdrolspelers in de klassieke honing/mosterddresing die Bart van Berkel maakt met citroenzeste, dille en […]
Sushi college 2: de makreel Written by Ronald Hoeben, september 24th, 2021 Oof Verschuren bereidt in deel 2 van zijn sushi college een verse makreel voor om te gebruiken voor nigiri sushi. […]
Tiramisu maken Written by Ronald Hoeben, mei 25th, 2016 Roberto Payer, directeur van Hilton Amsterdam en auteur van het boek ‘De Pure Italiaanse Keuken’ maakt tiramisu zoals hij dat […]