Wat heb je aan geraspte mozzarella?

Wie wel eens een mozzarella van dichtbij gezien heeft, kan zich voorstellen dat het een hele toer moet zijn om […]

Zuurdesembrood (deel 3 van 3, slot): het brood bakken

In een driedelige masterclass maakt kunstenaar/ontwerper/kookboekauteur Maroeska Metz zuurdesembrood. In dit derde en laatste  deel wordt het zuurdesembrood gebakken.

Citroenbonen met radicchio

Er is op bonen weinig af te dingen: ze zijn voedzaam, goedkoop en zeer lang houdbaar. Bloeme Burema schreef er […]

Snelcursus baguette maken

In deze snelcursus maakt bakker Issa Niemeijer-Brown misschien wel het simpelste brood uit het Franse broodscala: baguette à l’ancienne. Het […]

Soufflé

Bereiding Verwarm de oven voor op 180 graden. Smeer de vormpjes in met een dunne laag boter. Let er op […]

Gnocchi met truffelboter

Kunstenaar/ontwerper/kookboekauteur (èn Heel Holland Bakt Finalist) Maroeska Metz maakt gnocchi , die ze combineert met truffelboter. Hoe Maroeska truffelboter maakt, […]

De Lekkerste Dadels

Nadia Zerouali, auteur van het boek Melk en Dadels waarmee ze de Gouden Garde won, doet een quickscan van het […]