Coq Au Vin

Ben van Geelen, patron cuisinier van restaurant A la Ferme, maakt coq au vin van een Noord Hollandse Blauwe haan. […]

Flammkuchen maken

Meng eerst de droge bestanddelen van het deeg, daarna het water en de olijfolie. Kneed het deeg tot een bal […]

Schimmelkaas: wel of niet de korst eten?

Het schimmelscala in kaasland is breed. Er zijn witschimmelkazen, blauwschimmelkazen, blauwaderkazen en kazen met een natuurkorst waar ook schimmels op […]

Gestoofde lamsschouder chantant

Multitalent Nico Knapper (85), begon in de jaren vijftig als chansonnier in Parijs en ging later regisseren voor de Nederlandse […]

Hoe kun je kaas het best bewaren?

Hoe houd je kaas goed? Hoe zorg je dat niet het hele huis naar kaas ruikt? Hoe voorkom je dat kaas […]

Gefrituurde kalfshersentjes

Naar gefrituurde kalfshersentjes zul je op menige Nederlandse menukaart tevergeefs zoeken. Ben van Geelen, chefkok van restaurant Anna in Amsterdam, […]

Cees en Stella maken Bossche bollen

Het originele recept van Bossche bollen, zoals die in Den Bosche geserveerd worden, houden de Bossche banketbakkers angstvallig onder de […]