Pindakaas maken

Een recept kun je het nauwelijks noemen: pinda’s in de keukenmachine en blenderen maar. Je kunt de de pindakaas zo […]

Coq Au Vin

Ben van Geelen, patron cuisinier van restaurant A la Ferme, maakt coq au vin van een Noord Hollandse Blauwe haan. […]

Limburgs zoervleisch (zuurvlees) en frieten van Wil Demandt

Cuisinier Wil Demandt, ex-patron van het legendarische Amsterdamse restaurant Bordewijk en auteur van het boek Altijd Zondag maakt een klassieke […]

Kaasplank samenstellen

Een kaasplank samenstellen vereist enig inzicht in de materie, zeker als je geen tientallen soorten neer kunt leggen. Wat hoort […]

Kalfssukade met pasta en paddenstoelen

Edgar Buhrs, chefkok van kalfsvleesbedrijf VanDrie Group, maakt kalfssukade met lintpasta en paddenstoelen. Het vlees wordt gedurende 12 uur sous […]

Weesper moppen bakken

Samen met zijn kleindochter Stella maakt Cees Holtkamp Weesper moppen. De Weesper mop is een even ouderwets als lekker koekje […]

Das Wiener Schnitzel revisited

Schnitzel is één van de vele gerechten die door de Hollandse handelsgeest de nek omgedraaid zijn. De in Nederland verhandelde […]