Saumon à l’oseille (zalm met zuring)

Keukenmeester René Ameling leert ons een driesterrengerecht maken: zalm met zuring, alias Saumon à l’oseille van misschien wel het beroemdste […]

Nieuw restaurant: Breda in Amsterdam

Het Brabantse trio dat zojuist restaurant Breda aan het Singel in Amsterdam opende, heeft in korte tijd een spoor van […]

Eendenlever à la Bord’eau**

Richard van Oostenbrugge, executive chef van restaurant Bord’eau** in Amsterdam, presenteert een light versie van foie gras in een ongebruikelijke […]

Terug naar de botercake

Samen met zijn kleindochter Stella keert Foodtube’s huispatissier Cees Holtkamp terug naar de Hollandse botercake. Het duo maakte ‘m al […]

Parmezaanse kaas splijten

Een Parmezaanse kaas weegt zo’n 38 kilo en wordt niet per plakje verkocht. Betty Koster van Fromagerie l’amuse laat zien […]

Cees Holtkamp maakt vanillevla/saus

Banketbakker Cees Holtkamp herijkt de vanillevla waar hij ooit fan van was. Geen vanilline maar echte vanillestokjes staan aan de […]

Terrine-college Deel 3

In een compleet terrine-college demonstreert cuisinier René Ameling de bereiding van een fazant-terrine. In deel 3 wordt de vulling (of […]