Zo worden AGA fornuizen gemaakt

Gietijzeren AGA fornuizen zijn een begrip onder kookliefhebbers. Het principe van een enkele warmtebron die meerdere ovens en kookplaten verwarmt […]

Zo pel je een granaatappel

Rode en gele granaatappels zijn er het hele jaar door. Rode granaatappels bevatte friszure bessen, in gele granaatappels zitten zoete […]

Zo kun je de leeftijd aan de oester afzien

De wieg van de oester is vreemd genoeg vaak een stuk mosselschelp, dat speciaal om die reden wordt uitgestrooid. Vandaar begint […]

Zo eet je een gourmet-burger

In korte tijd is een hamburger veranderd van een handzaam broodje in een omvangrijk gestapelde constructie van vele ingrediënten. Hoe […]

Zes koekenpannen

Een goede koekenpan verdeelt de hitte goed en bakt niet aan. De hitteverdeling heeft met de materiaalsoort en de dikte […]

Zelf zuurkool maken

Zuurkool koop je meestal uit een pakje, maar je kunt het zelf ook maken. Niemand minder dan Wil Demandt, patron […]

Zelf zalm roken

Rooksmaak is lang niet altijd van echte rook afkomstig, veel fabrieks-rookworsten bijvoorbeeld krijgen het aroma er gewoon opgespoten. ‘Echt’roken kan […]