Messen in de keuken (deel 2 van 2, slot)

Jaap de Jong van Slijperij Firma Moes in Amsterdam gaat in dit tweede deel van zijn college over de messen […]

Sneakpreview Ron Gastrobar Oriental

Ron Blaauw is een veelzijdige ondernemer. Hij smeedde zijn tweesterrenrestaurant om tot een laagdrempeliger Gastrobar en behield een ster. Hij […]

Ayam geprek, Indo Rock-versie van KFC

Gefrituurde kip is wereldwijd misschien wel het populairste street food gerecht, geen wondder dat Colonel Sanders er internationaal goede zaken […]

Kadayif Deeg

Voor u waren het misschien altijd mysterieuze slierten in een diepvriespakje in de Turkse super maar na het zien van […]

Simpele pasta met citroenroom

Onno Kleyn, productief auteur van kookboeken, maakt een van de allersimpelste pasta’s uit zijn handboek ‘Italië’: pasta met room, citroenrasp […]

Saté Kambing (Geit)

Arjuna Besemboen, chefkok van restaurant Mooi Zeist (in Zeist dus) maakt saté van geitenvlees, te Indonesië bekend als sateh kambing. […]

Knolselder, peer en Remekerkaas

George Kataras, chef de cuisine van restaurant Vanderveen, maakt een ingenieus gerecht van in korst geaarde knolselderij, gebrande peer en […]