Brood bakken (deel 5 van 6): opbollen en voorrijs Written by eheroes, maart 17th, 2015 In een complete masterclass laat Edwin Klaasen van Desemenzo zien hoe hij een ‘Woeste Knoest’ bakt, een brood van de […]
Ribeye & Entrecote op de BBQ Written by Ronald Hoeben, april 23rd, 2015 Op de barbecue kun je beter vet dan mager vlees hebben. Vet geeft smaak en voorkomt uitdroging, maar vet is […]
Tournedos opéra Written by Ronald Hoeben, november 20th, 2020 In het restaurant van de Parijse opéra werd ooit de gelijknamige tournedos Opéra geserveerd, een gerecht dat bestaat uit tournedos […]
Terrine-college Deel 2 Written by eheroes, maart 24th, 2015 In een compleet terrine-college demonstreert cuisinier René Ameling de bereiding van een fazant-terrine. In deel 2 laat hij zien wat […]
Flammkuchen maken Written by , juni 15th, 2016 Meng eerst de droge bestanddelen van het deeg, daarna het water en de olijfolie. Kneed het deeg tot een bal […]
Panzanella van Toscanini Written by Ronald Hoeben, juli 20th, 2023 Leonardo Pacenti, patron cuisinier van restaurant Toscanini in Amsterdam laat ons een Italiaanse zomerklassieker zien: panzanella, een salade op basis […]
Wilde gans: een anatomische les Written by Ronald Hoeben, juli 13th, 2016 Tijdens de week van de zomergans staat de wilde gans vanaf 13 juli op het menu van een groot aantal […]