Brood bakken (deel 5 van 6): opbollen en voorrijs

In een complete masterclass laat Edwin Klaasen van Desemenzo zien hoe hij een ‘Woeste Knoest’ bakt, een brood van de […]

Ribeye & Entrecote op de BBQ

Op de barbecue kun je beter vet dan mager vlees hebben. Vet geeft smaak en voorkomt uitdroging, maar vet is […]

Tournedos opéra

In het restaurant van de Parijse opéra werd ooit de gelijknamige tournedos Opéra geserveerd, een gerecht dat bestaat uit tournedos […]

Terrine-college Deel 2

In een compleet terrine-college demonstreert cuisinier René Ameling de bereiding van een fazant-terrine. In deel 2 laat hij zien wat […]

Flammkuchen maken

Meng eerst de droge bestanddelen van het deeg, daarna het water en de olijfolie. Kneed het deeg tot een bal […]

Panzanella van Toscanini

Leonardo Pacenti, patron cuisinier van restaurant Toscanini in Amsterdam laat ons een Italiaanse zomerklassieker zien: panzanella, een salade op basis […]

Wilde gans: een anatomische les

Tijdens de week van de zomergans staat de wilde gans vanaf 13 juli op het menu van een groot aantal […]