Sliptong bakken met Ralph Woerde Written by eheroes, december 1st, 2014 Sliptong bakken is voor menigeen een uitdaging. Ralph Woerde was patron cuisinier van restaurant De Oesterbar en is dat nu van […]
Masterclass (Japanse) messen slijpen Written by Ronald Hoeben, oktober 29th, 2021 Japanse messenspecialist Onno de Weerd laat in een complete masterclass zien hoe je een Japans keukenmes slijpt en scherp houdt. […]
Rundvlees bouillon maken Written by Ronald Hoeben, september 3rd, 2015 Bouillon is de basis van de keuken en die haal je niet uit een oplosblokje of en poedertje. Bouillon maken […]
Vruchtenroomtaart maken (deel 2) Written by Ronald Hoeben, april 1st, 2016 Ter gelegenheid van Foodtube’s eerste verjaardag van de nieuwe site maakt onze eigen Cees Holtkamp samen me zijn kleindochter Stella […]
De île flottante van Le Garage Written by Ronald Hoeben, augustus 31st, 2017 Restaurant Le Garage in Amsterdam heeft een aantal Franse klassiekers op de kaart. Een voorbeeld daarvan is île flottant, een drijvend […]
Gevlinderde kip ‘Al Mattone’ Written by Ronald Hoeben, april 23rd, 2015 Ralph de Kok maakt een haantje op de grill ‘al mattone’. Bij deze techniek wordt het haantje (of de kip […]
Plum Pudding Written by eheroes, maart 24th, 2015 Bereiding Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet een grote braadslede voor driekwart gevuld met water op het rooster, […]