Sliptong bakken met Ralph Woerde

Sliptong bakken is voor menigeen een uitdaging. Ralph Woerde was patron cuisinier van restaurant De Oesterbar en is dat nu van […]

Masterclass (Japanse) messen slijpen

Japanse messenspecialist Onno de Weerd laat in een complete masterclass zien hoe je een Japans keukenmes slijpt en scherp houdt. […]

Rundvlees bouillon maken

Bouillon is de basis van de keuken en die haal je niet uit een oplosblokje of en poedertje. Bouillon maken […]

Vruchtenroomtaart maken (deel 2)

Ter gelegenheid van Foodtube’s eerste verjaardag van de nieuwe site maakt onze eigen Cees Holtkamp samen me zijn kleindochter Stella […]

De île flottante van Le Garage

Restaurant Le Garage in Amsterdam heeft een aantal Franse klassiekers op de kaart. Een voorbeeld daarvan is île flottant, een drijvend […]

Gevlinderde kip ‘Al Mattone’

Ralph de Kok maakt een haantje op de grill ‘al mattone’. Bij deze techniek wordt het haantje (of de kip […]

Plum Pudding

Bereiding Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet een grote braadslede voor driekwart gevuld met water op het rooster, […]