Eten

Delen:

Een heerlijke, bijna vegetarische pastasalade met veel groenten die zowel koud als lauw lekker is. Een perfect zomergerecht dat je makkelijk van tevoren kunt maken.

Voor 2 personen:
200 g Farfella, spirali of penne
2 aubergines
olijfolie
peper en zout
3 tenen knoflook
3 ansjovisfilets
8 à 10 smakelijke kerstomaatjes
basilicum
munt

Verwarm de oven op 200º C

Kook de pasta twee minuten korter koken dan volgens de aanwijzing op de verpakking
Snijd de aubergines in hapbare blokken, leg deze op een bakplaat (en eventueel een vel bakpapier, dat werkt straks makkelijker), besprenkel ze ruim met olijfolie en hussel de aubergines met de olie door elkaar. Zout toevoegen. Rooster de aubergines  ongeveer een half uur in de oven op 200 graden, maar houd het proces in de gaten. De ene aubergine is sneller gaar dan de andere.
Zodra de auberginestukjes mooi bruin kleuren, maar nog niet helemaal uitgedroogd zijn, kunnen ze de oven uit.

Bak in wat olijfolie drie knoflooktenen en drie ansjovisfilets. Laat langzaam garen en prak tot een sausje. Doe daar de kerstomaatjes bij (of twee grote of één hele grote). Voeg er ook de gare, uitgelekte pasta en de geroosterde aubergine aan toe en schep alles goed door.

Knip of scheur blaadjes verse basilicum en munt en doe die er ook doorheen of (schilderachtiger) strooi ze over het gerecht bij het serveren.

Peper en zout naar smaak

Gerelateerde artikelen