Delen:
Michel van der Kroft, chefkok van tweesterren-restaurant ’t Nonnetje in Harderwijk, maak pasteis de nata. Een onweerstaanbaar Portugees koekje met de potentie om de wereld te veroveren.In deze video stelt Michel de pastéis de nata samen van het korstdeeg en de crème die hij in twee aparte Foodtube video’s maakt.
Proces van Pastéis de Nata bakken
- Snijd van de deegrollen plakken van 1 cm af.
- Druk dit deeg uit in de licht beboterde vormpjes tot 1 a 2 millimeter boven het vormpje. Dit is omdat bladerdeeg krimpt tijdens het bakken.
- Vul de bakvormpjes met deeg nu tot 5 millimeter onder het deeg met de crème.
- Bak de Pastéis de Nata 7 minuten op 240 graden celsius in een oven met ventilatie. Heb je een oven zonder ventilatie verhoog dan de temperatuur met 20 graden tot 260 graden celsius.
- Laat na het bakken de Pastéis de Nata even rusten op een afkoelrooster voor het serveren.
- Serveer er een busje met kaneelpoeder naast zodat men naar smaak kaneelpoeder over kan strooien.
Bon appétit
Michel van der Kroft