Gerechten

Delen:

Uit zijn boek De Banketbakker maakt Cees Holtkamp -samen met kleindochter Stella- polonaise in twee maten, dyonaise en paaskuikens van suikerschuim.

Eind 2020 is van De Banketbakker, het handboek met alle Holtkamp-recepten een nieuwe, herziene en uitgebreide uitgave verschenen.  Wil je een door Holtkamp zelf gesigneerd exemplaar? Dat kan.  Je kunt het boek hier bestellen en als je dat doet help je Foodtube èn een fysieke boekwinkel terwijl het jou niets extra kost.

RECEPT
4 eiwitten
mespuntje zout
225 gram fijne tafelsuiker
150 gram gezeefde poedersuiker

-Verwarm de over voor op 110 graden celsius
-Klop met een mixer het eiwit los met het zout
-Voeg geleidelijk de fijne suiker toe. Blijf kloppen tot alle suikerkristallen zijn opgelost.
-Spatel de gezeefde poedersuiker erdoor en vul de spuitzak met het mengsel.
-Spuit op bakpapier een bodem van 18 centimeter diameter en drie ringen van dezelfde doorsnee. Zorg dat er nog wat schuim over is.
-Bak bodem en ringen gedurende 40 minuten in de voorverwarmde oven.

-Spuit vervolgens op de bodem een rand van schuim en leg hier een ring op. Herhaal dit tot de ringen op elkaar geplakt zijn.
-Smeer het restant van het schuim rondom de buitenwand van de polonaise en bak het geheel nog eens 40 minuten in de voorverwarmde oven.

De polonaise kan, goed in plastic verpakt, minstens een maand bewaard worden.

print

Gerelateerde artikelen