Gerechten

Delen:

Met het soezendeeg maakt Cees Holtkamp niet alleen zoete en zoute soezen, maar ook sneeuwballen ter grootte van een oliebol. Heerlijk om te vullen met slagroom of banketbakkersroom. Het recept komt uit Holtkamps boek De Banketbakker.

Eind 2020 is van De Banketbakker, het handboek met alle Holtkamp-recepten een nieuwe, herziene en uitgebreide uitgave verschenen.  Wil je een door Holtkamp zelf gesigneerd exemplaar? Dat kan.  Je kunt het boek hier bestellen en als je dat doet help je Foodtube èn een fysieke boekwinkel terwijl het jou niets extra kost.

RECEPT:
100 gram boter
100 gram water
100 gram melk
100 gram bloem
4 eieren
een bakje ongewelde gele rozijnen

Werkwijze:
-Verhit al roerend het boter/melk/water mengsel tot het kookt
-Neem de pan van het vuur en klop er de bloem door
-Zet de pan daarna weer terug op laag vuur en blijf roeren, na ongeveer twee minuten is de het deeg gaar.
-Haal de pan weer van het vuur en klop een voor een de eieren door het deeg.

Verwarm de oven op 200 graden. leg een bakplaat met bakpapier erop klaar.

Meng de rozijnen door het soezenbeslag en maak er hoopjes van op de bakplaat. Bak de sneeuwballen 30 minuten in  de voorverwarmde oven. Snij de afgekoelde ballen open en doe er de gewenste vulling in. Strooi er poedersuiker overheen.

print
Gerelateerde artikelen