Gerechten

Delen:

De uit Emilia Romagna afkomstige Stefano Cavallari is het spaghettigeweten van de Spaghetteria. In de video maakt hij een van de smakelijkste flitsgerechten uit de Italiaanse keuken: spaghetti alle vongole.

Ingrediënten

ca. 120 gramspaghetti
vongole
3 teentjesknoflook
flinke scheutwitte wijn
1/4rode peper
handjeverse peterselie

Kooktijd

15 minuten

Aantal personen

1 personen

Bereiding

Spoel de vongole af met koud water. Zet een pan met water en een scheutje olijfolie op het vuur en breng aan de kook. Doe een flinke scheut olijfolie met de grof gesneden teentjes knoflook en de in ringen gesneden rode peper (mét zaadjes) in een koekenpan op middelhoog vuur. Doe de vongole erbij en dek af met een deksel. Doe de spaghetti in het kokende water, roer even door en dek de pan af. Blus de vongole af met witte wijn. Check of de vongole gaar zijn door te kijken of de schelpjes allemaal open staan. Haal de schelpen die niet open zijn gegaan uit de pan (deze zijn vaak niet goed!). Voeg wat fijngesneden peterselie toe. Giet het kookvocht van de vongole in een aparte pan af. Doe hier de spaghetti bij als deze bijna gaar is en laat de spaghetti het laatste stukje garen in het kookvocht. Voeg hier eventueel nog wat peterselie aan toe en voeg naar smaak nog knoflook toe. Dek de pan af.

Schep de pasta als deze al dente is op een bord en leg de vongole er bovenop. Giet het kookvocht over het bord leeg. Garneer eventueel nog met verse peterselie.

Gerelateerde artikelen