Gerechten

Delen:

Chef Titi Waber maakt een origineel Moluks visgerecht van zeebaars. Titi is auteur van het boek Sambal, 50 gerechten met pit waarin ze de recepten van 50 soorten sambal heeft verzameld. Je kunt het boek met deze link bestellen en als je dat doet help je niet alleen Foodtube, maar ook een fysieke (kook)boekwinkel, die van Mevrouw Hamersma.

Dit is Titi’s  recept van Ikan Kuah Pala Banda:

2 stuk  witvis (alle soorten) heel en schoongemaakt

400 ml kokosmelk

3 st sjalotjes

4 teentjes knoflook

2 st Spaanse peper

1 el gemalen koriander

Verse gember ongeveer 3 cm

Verse laos ongeveer 3 cm

1 st verse kurkuma

1 st serehstengel , gekneusd

4 st daun jeruk

1 tl tamarinde

½ tl gemalen Muntok peper (witte peper)

½ tl suiker

Zout

Plantaardige olie

Garnering: citroen basilicum

Bereidingswijze:

Snij de vis in 2 stukken. Bak de vis in een beetje olie.

Zet ze apart.

Maak de sjalotjes, knoflook, pepers, gember en verse kurkuma fijn in de keuken machine/blender.

Verwarm  5 el olie in een grote koekenpan. Bak de gemalen kruiden in de olie tot er een lekker geur

uitkomt. Voeg de verse laos, sereh, daun jeruk, tamarinde en koriander erbij. Bak de bumbu tot de

verkleurde olie eruitkomt.

Voeg de kokosmelk en suiker toe. Roer goed en breng de bumbu op smaak.

Voeg de gebakken vis toe. Laat de vis ongeveer 5 minuten in de bumbu koken.

Serveer de vis met citroen basilicum erop. Geniet het met warme witte rijst.

 

print
Gerelateerde artikelen