BENODIGDHEDEN
- staafmixer (optioneel)
INGREDIENTEN
- 50 ml olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 4 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 wortel, grof gehakt
- 2 stengels bleekselderij, in schijfjes
- 800 g tomatenblokjes (2 blikjes)
- 2 laurierblaadjes
- 400 g gehakt
- 2,5 g bakingsoda
- 100 ml rode wijn (optioneel)
- 30 – 40 ml balsamico azijn (3 – 4 el)
- 2 el bladpeterselie, fijngehakt
- Parmezaanse kaas
WERKWIJZE
Stap 1/ Voor de tomatensaus bak je in de olijfolie, de ui, wortel, bleekselderij en knoflook, in ongeveer 10 minuten zacht. Voeg de tomaten en laurier toe en laat ongeveer 30 minuten pruttelen op het laagste vuur. Verwijder de laurierblaadjes en pureer de saus eventueel met een staafmixer.
Stap 2/ Verhit de boter in een braadpan en bak hierin het gehakt met de soda in ongeveer vijf minuten rul en donkerbruin. Blus af met de wijn en laat deze compleet verdampen. Voeg beetje bij beetje azijn toe aan het gehakt en proef telkens het effect. Stop met azijn toevoegen zodra je het gehakt goed vindt smaken en je het bakingsoda niet meer proeft.
Stap 3/ Meng het gehaktmengsel door de tomatensaus en warm alles goed door. Breng de saus op smaak met peper en zout.
Stap 4/ Kook de pasta beetgaar in ruim kokend water met 10 g zout per liter water. Ga uit van 1 liter water per 100 g pasta, voor dit recept dus 4 liter. Giet de pasta af en roer de saus er meteen doorheen. Serveer met de peterselie en parmezaanse kaas.