MENU
de grootste verzameling (1150+) culinaire video’s

Winkel

 
 
Kookboek van de week!
  • Schmeckt Mir Ganz Gut
    Dit boeklaat zien wat er in een artistiek en internationaal georienteerd gezin in de zestiger en zeventiger jaren van de vorige eeuw op tafel kwam.
    Kopen  15,75
Prijst aan!
  • Spuntino

    Spuntino is de langverwachte opvolger van de bestseller en Kookboek van het jaar 2013 Polpo van Russel Norman.En net als bij Polpo zullen zowel onderwerp als vormgeving heel origineel zijn. Ook Spuntino valt op door zijn bijzondere rug en de prachtige fotografieSpuntino is de derde onderneming van het team achter de restaurants Polpo en Polpetto, waar Noord-Italiaanse gerechten geserveerd worden. Spuntino is echter een Amerikaanse diner, het soort dat je vindt in het hippe Brooklyn.Spuntino is New York in boekvorm: van pittige salades tot sappige sliders, van rijke pizzette tot dronken desserts. Je zult een glimp opvangen van de New Yorkse foodie-hemel tijdens de culinaire wandeling door culturele centra van de stad en eigenzinnige buurten zoals East Village en Williamsburg. Russell Norman toont zijn favoriete delicatessenwinkels, brasseries, straathandelaren, snoepwinkels en drankbars.Verscholen achter een roestbruine voorgeven in het bruisende hart van het Londense Soho vind je Spuntino: de belichaming van de bruisende restaurantscene van New York.Spuntino neemt je mee op culinair avontuur naar New York en brengt het beste van de Amerikaanse keuken naar jouw keuken.

    Het bericht Spuntino verscheen eerst op Mevrouw Hamersma.

    Kopen € 10.75
  • De Kunst Van Simpel Koken

    Alice Waters zette met haar revolutionaire filosofie, die zij sinds de jaren zestig van de vorige eeuw verkondigt en waarbij het gebruik van verse, lokale en seizoensproducten centraal staat, een beweging in gang die vandaag de dag nog altijd vele internationale chef-koks inspireert. In De kunst van simpel koken neemt Waters je bij de hand […]

    Het bericht De Kunst Van Simpel Koken verscheen eerst op Mevrouw Hamersma.

    Kopen € 41.99
  • TLV

    Eten we nou in een discotheek, of dansen we in een restaurant?!’ vroeg mijn Nederlandse tafelgenoot zich verwonderd af, terwijl een in minirok gestoken schone stond te swingen boven zijn dampende lamsshoarma. Het was zijn eerste kennismaking met het nachtleven van Tel Aviv, waar alle vormen van vermaak naadloos in elkaar overvloeien. Nergens wordt het […]

    Het bericht TLV verscheen eerst op Mevrouw Hamersma.

    Kopen € 30.99
  • Zout, Vet, Zuur, Hitte.

    Gedurfde benadering van het koken, door een nieuw culinair talent. Chef-kok en schrijver Samin Nosrat heeft op vele niveaus – van professionele chef-koks tot middelbare scholieren – mensen geleerd om te koken volgens haar revolutionaire en tegelijkertijd eenvoudige filosofie. Als je het gebruik van vier elementen onder de knie krijgt, zal alles wat je kookt […]

    Het bericht Zout, Vet, Zuur, Hitte. verscheen eerst op Mevrouw Hamersma.

    Kopen € 35.99
  • Zes Seizoenen

    Eenvoudige, uitgekiende recepten die tonen hoe je groenten kunt bereiden als ze op hun best zijn. Joshua McFadden, chef-kok en boer, deelt zijn kennis en passie. Zes seizoenen verandert de wijze waarop je nadenkt over de versheid van ingrediënten. De traditionele vier seizoenen doen volgens McFadden geen recht aan wat de natuur en de moestuin […]

    Het bericht Zes Seizoenen verscheen eerst op Mevrouw Hamersma.

    Kopen € 35.99
Prijst af!
  • Spuntino

    Spuntino is de langverwachte opvolger van de bestseller en Kookboek van het jaar 2013 Polpo van Russel Norman.En net als bij Polpo zullen zowel onderwerp als vormgeving heel origineel zijn. Ook Spuntino valt op door zijn bijzondere rug en de prachtige fotografieSpuntino is de derde onderneming van het team achter de restaurants Polpo en Polpetto, waar Noord-Italiaanse gerechten geserveerd worden. Spuntino is echter een Amerikaanse diner, het soort dat je vindt in het hippe Brooklyn.Spuntino is New York in boekvorm: van pittige salades tot sappige sliders, van rijke pizzette tot dronken desserts. Je zult een glimp opvangen van de New Yorkse foodie-hemel tijdens de culinaire wandeling door culturele centra van de stad en eigenzinnige buurten zoals East Village en Williamsburg. Russell Norman toont zijn favoriete delicatessenwinkels, brasseries, straathandelaren, snoepwinkels en drankbars.Verscholen achter een roestbruine voorgeven in het bruisende hart van het Londense Soho vind je Spuntino: de belichaming van de bruisende restaurantscene van New York.Spuntino neemt je mee op culinair avontuur naar New York en brengt het beste van de Amerikaanse keuken naar jouw keuken.

    Het bericht Spuntino verscheen eerst op Mevrouw Hamersma.

    Kopen € 10.75
  • Pascal Jalhay proeft

    Het bericht Pascal Jalhay proeft verscheen eerst op Mevrouw Hamersma.

    Kopen € 2.00
  • (H)eerlijk

    In (H)eerlijk, het nieuwe kookboek van Gwyneth Paltrow, laat de gevierde actrice en Oscar-winnares zien dat simpel en gezond eten zorgt voor meer energie. Het basisprincipe is erg simpel: eet onbewerkte voeding, met name groenten, juiste eiwitten en granen. Heerlijke, gezonde receptenSamen met Julia Turshen stelde Gwyneth een verzameling verrassend heerlijke, gezonde recepten samen. Allemaal vetvrij, suikervrij en glutenvrij. Dit kookboek helpt je echt heerlijk voedsel te ontdekken waardoor je je fit en energiek gaat voelen. (H)eerlijk is geschikt voor iedereen, of je nu een specifiek dieet volgt of gewoon wil focussen op voedzamer eten. Geniet van deze 185 gemakkelijke, heerlijke en gezonde recepten!

    Het bericht (H)eerlijk verscheen eerst op Mevrouw Hamersma.

    Kopen € 10
  • Puur, lekker, vers. De verrassende kracht van onbewerkt eten.

    Puur, lekker, vers helpt je manier van leven veranderen. Door voedzamer en eenvoudiger te eten herstelt je lichaam sneller en keert het terug naar zijn zuivere staat. De sobere benadering van eten in dit boek geeft meer energie, helpt gewicht te verliezen en het lichaam te reinigen. Puur, lekker, vers is onderverdeeld naar de thema’s […]

    Het bericht Puur, lekker, vers. De verrassende kracht van onbewerkt eten. verscheen eerst op Mevrouw Hamersma.

    Kopen € 4.99
  • De Troost van Eten

    Het eerste wat Petra Possel deed toen ze op kamers ging, was volkorenbrood halen bij de warme bakker. En beenham, roomboter en rode wijn. Ze rekende voorgoed af met Blue Band, boterhamworst en limonadesiroop. In deze bundel schrijft ze met veel smaak over het eten bij haar oma, haar bestaan als culinair recensent en haar ergernissen zoals quinoa-hipsters, dieetgoeroes en kookclubmannen. De troost van eten is een genot voor iedereen die van lekker eten houdt, en bovenal van het leven zelf. Petra Possel (1963) is radiopresentator, schrijver, lekkerbek en wijnliefhebber. Ze presenteert het cultuurprogramma Kunststof, het kook- en eetprogramma Mangiare! en schrijft in NRC Handelsblad over restaurants. Eerder verscheen van haar de succesvolle bundel Vrouw in de rouw. ‘Petra’s observaties zijn zacht, warm en vol, troostend, tongstrelend en oergeestig.’ Paul de Leeuw

    Het bericht De Troost van Eten verscheen eerst op Mevrouw Hamersma.

    Kopen € 10
Landelijke top 5
  • Simpel

    Eenvoud? Het lijkt onwaarschijnlijk bij een kookboek van Yotam Ottolenghi, maar zijn nieuwe kookboek SIMPEL staat vol met eenvoudig te bereiden gerechten, zonder af te doen aan de typische Ottolenghi-smaak of verrassing. Van avocadoboter op toast met tomatensalsa, heerlijke saffraan-mosterdscones met cheddar en piccalilly tot burrata met gegrilde druiven en basilicum of een bevroren munt-en-pistache-chocoladecake. […]

    Het bericht Simpel verscheen eerst op Mevrouw Hamersma.

    Kopen € 29.99
  • Jamie Kookt Italie

    Jamie Oliver keert met Jamie kookt Italië terug naar zijn culinaire roots. Want er is nog zo veel te ontdekken. Jamie kookt Italië bevat meer dan 140 van de allerbeste Italiaanse recepten, die allemaal aan de Jamie-standaard voldoen. Overheerlijk, no-nonsense, van gezond tot comfort food en vriendelijk voor je portemonnee en je schaarse kooktijd. Klassiek […]

    Het bericht Jamie Kookt Italie verscheen eerst op Mevrouw Hamersma.

    Kopen € 30.84
  • Boter, Botten, Zout

    Boter, botten en zout zijn de essentie van eten en vormen de basis voor Nicole Pisani’s manier van koken. In dit stijlvolle kookboek deelt ze hoe deze elementen voor haar samenkomen in 100 recepten, beïnvloed door de vele landen en keukens waarin ze als chef-kok werkte. De recepten zijn inventief: in bladeren gerookte zeeduivel met […]

    Het bericht Boter, Botten, Zout verscheen eerst op Mevrouw Hamersma.

    Kopen € 25.95
  • TLV

    Eten we nou in een discotheek, of dansen we in een restaurant?!’ vroeg mijn Nederlandse tafelgenoot zich verwonderd af, terwijl een in minirok gestoken schone stond te swingen boven zijn dampende lamsshoarma. Het was zijn eerste kennismaking met het nachtleven van Tel Aviv, waar alle vormen van vermaak naadloos in elkaar overvloeien. Nergens wordt het […]

    Het bericht TLV verscheen eerst op Mevrouw Hamersma.

    Kopen € 30.99
  • Home Sweet Home

    ‘Ieren zijn royaal en gastvrij, melancholisch, dromerig en fantasierijk. En iedereen kan zingen. Dat probeer ik in Home Sweet Home terug te laten komen: schuif bij me aan, schenk uzelf een Guinness in en schraap uw keel, want na het eten zullen we zingen tot de morgen komt.’ In Home Sweet Home keert Yvette van […]

    Het bericht Home Sweet Home verscheen eerst op Mevrouw Hamersma.

    Kopen € 30.80
Mevrouw Hamersma Kookboekwinkel

Rond de 2.500 titels uit binnen- en buitenland. Met een modern antiquariaat dat naar meer smaakt. Nergens vind je zoveel kookboeken als bij Mevrouw Hamersma Kookboekwinkel. Schrijf je ook in voor de gratis e-mail nieuwsbrief. Dan blijf je wekelijks op de hoogte.

Ga direct naar mevrouwhamersma.nl