MENU
de grootste verzameling (1150+) culinaire video’s

Winkel

 
 
Kookboek van de week!
  • Evergreen
    Er is veel goeds te zeggen over de kleur groen. Uit onderzoek blijkt dat groen een rustgevende werking heeft – een groene omgeving is gunstig voor onze gezondheid en ons welzijn, en verlaagt het stressniveau. Dus relax en ga mee op een mooie en smakelijke reis door de groene wereld van de Deense chef Mikkel Karstad en fotograaf Anders Schønnemann.
    Kopen  34,99
Prijst aan!
  • Vegabijbel
    VEGABIJBEL IS DÉ INSPIRATIEBRON VOOR ALLE VEGA-LIEFHEBBERS Met meer dan 150 recepten laat Isabel Boerdam in Vegabijbel de oneindige mogelijkheden van de vegetarische keuken zien. Aan de hand van heldere instructies en stap-voor-stapfotografie leer je alles over het maken van de lekkerste vegetarische gerechten. Van goede basisrecepten als groentespread, currypasta en gemarineerde tempé tot feestelijke […] Kopen € 31.99
  • De Kunst Van Simpel Koken
    Alice Waters zette met haar revolutionaire filosofie, die zij sinds de jaren zestig van de vorige eeuw verkondigt en waarbij het gebruik van verse, lokale en seizoensproducten centraal staat, een beweging in gang die vandaag de dag nog altijd vele internationale chef-koks inspireert. In De kunst van simpel koken neemt Waters je bij de hand […] Kopen € 42.5
  • TLV
    Eten we nou in een discotheek, of dansen we in een restaurant?!’ vroeg mijn Nederlandse tafelgenoot zich verwonderd af, terwijl een in minirok gestoken schone stond te swingen boven zijn dampende lamsshoarma. Het was zijn eerste kennismaking met het nachtleven van Tel Aviv, waar alle vormen van vermaak naadloos in elkaar overvloeien. Nergens wordt het […] Kopen € 32.5
  • Zout, Vet, Zuur, Hitte.
    Gedurfde benadering van het koken, door een nieuw culinair talent. Chef-kok en schrijver Samin Nosrat heeft op vele niveaus – van professionele chef-koks tot middelbare scholieren – mensen geleerd om te koken volgens haar revolutionaire en tegelijkertijd eenvoudige filosofie. Als je het gebruik van vier elementen onder de knie krijgt, zal alles wat je kookt […] Kopen € 35.99
  • Zes Seizoenen
    Eenvoudige, uitgekiende recepten die tonen hoe je groenten kunt bereiden als ze op hun best zijn. Joshua McFadden, chef-kok en boer, deelt zijn kennis en passie. Zes seizoenen verandert de wijze waarop je nadenkt over de versheid van ingrediënten. De traditionele vier seizoenen doen volgens McFadden geen recht aan wat de natuur en de moestuin […] Kopen € 35.99
Prijst af!
  • Verrukkelijk Rome
    La dolce vita in een kookboek: de in Rome geboren en getogen Eleonora Galasso neemt je mee naar haar keuken: van oma’s recepten tot en met moderne, hedendaagse gerechten. Maak kennis met de eetcultuur van Rome en breidt je Italiaanse kookrepertoire uit met deze bijzondere keuken: een keuken die juist door zijn eenvoud zeer aantrekkelijk […] Kopen € 15.95
  • De Groene Keuken
    Wat minder of helemaal geen vlees of vis meer op het menu: een slimme keuze voor je gezondheid, het milieu én je portemonnee. En niet te vergeten: je smaakpapillen! Want vegetarisch of veganistisch koken is eenvoudig en superlekker. Stap binnen in een wereld vol verse groenten en fruit en ontdek de veelzijdigheid van peulvruchten, noten […] Kopen € 10
  • Basic Cookbook
    Basic Cookbook van Matthias Mangold is het eerste en laatste kookboek voor beginners, gevorderden en andere liefhebbers van goed en simpel eten. In Basic Cookbook worden vijftig populaire gerechten door middel van eenvoudige en mooie infographics stap voor stap uitgelegd. Met coole foto’s van de ingrediënten en gerechten, hacks voor foodies, verrassende variaties en leuke […] Kopen € 15
  • De Troost van Eten
    Het eerste wat Petra Possel deed toen ze op kamers ging, was volkorenbrood halen bij de warme bakker. En beenham, roomboter en rode wijn. Ze rekende voorgoed af met Blue Band, boterhamworst en limonadesiroop. In deze bundel schrijft ze met veel smaak over het eten bij haar oma, haar bestaan als culinair recensent en haar ergernissen zoals quinoa-hipsters, dieetgoeroes en kookclubmannen. De troost van eten is een genot voor iedereen die van lekker eten houdt, en bovenal van het leven zelf. Petra Possel (1963) is radiopresentator, schrijver, lekkerbek en wijnliefhebber. Ze presenteert het cultuurprogramma Kunststof, het kook- en eetprogramma Mangiare! en schrijft in NRC Handelsblad over restaurants. Eerder verscheen van haar de succesvolle bundel Vrouw in de rouw. ‘Petra’s observaties zijn zacht, warm en vol, troostend, tongstrelend en oergeestig.’ Paul de Leeuw Kopen € 10
  • Fish Basics
    Fish Basics Al wezen vissen? Niet? Dan wordt het tijd voor graten en schelpen! Gerookte zalmforel, roodbaars met pittige mangosaus, in bacon gebakken school, fish `n’ chips, spaghetti alle vongole of calamari fritti: al je wensen gaan in vervul1ing. Basic info voor het kopen en bereiden van vis ontbreekt niet. Het water in dus. Vanaf […] Kopen € 15.00
Landelijke top 5
  • Simpel
    Eenvoud? Het lijkt onwaarschijnlijk bij een kookboek van Yotam Ottolenghi, maar zijn nieuwe kookboek SIMPEL staat vol met eenvoudig te bereiden gerechten, zonder af te doen aan de typische Ottolenghi-smaak of verrassing. Van avocadoboter op toast met tomatensalsa, heerlijke saffraan-mosterdscones met cheddar en piccalilly tot burrata met gegrilde druiven en basilicum of een bevroren munt-en-pistache-chocoladecake. […] Kopen € 32
  • De Groene Bakplaat
    In De groene bakplaat staan 75 creatieve en veelzijdige recepten waarmee je eenvoudig de lekkerste veganistische en vegetarische ovengerechten kunt bereiden. Het boek bestaat voor de ene helft uit veganistische en voor de andere helft uit vegetarische recepten. De hoofdstukken zijn ingedeeld op bereidingstijd. Denk aan curry van geroosterde wortel en bonen (30 min.), shakshuka […] Kopen € 19.99
  • Jamie Kookt Italie
    Jamie Oliver keert met Jamie kookt Italië terug naar zijn culinaire roots. Want er is nog zo veel te ontdekken. Jamie kookt Italië bevat meer dan 140 van de allerbeste Italiaanse recepten, die allemaal aan de Jamie-standaard voldoen. Overheerlijk, no-nonsense, van gezond tot comfort food en vriendelijk voor je portemonnee en je schaarse kooktijd. Klassiek […] Kopen € 30.84
  • Boter, Botten, Zout
    Boter, botten en zout zijn de essentie van eten en vormen de basis voor Nicole Pisani’s manier van koken. In dit stijlvolle kookboek deelt ze hoe deze elementen voor haar samenkomen in 100 recepten, beïnvloed door de vele landen en keukens waarin ze als chef-kok werkte. De recepten zijn inventief: in bladeren gerookte zeeduivel met […] Kopen € 25.95
  • TLV
    Eten we nou in een discotheek, of dansen we in een restaurant?!’ vroeg mijn Nederlandse tafelgenoot zich verwonderd af, terwijl een in minirok gestoken schone stond te swingen boven zijn dampende lamsshoarma. Het was zijn eerste kennismaking met het nachtleven van Tel Aviv, waar alle vormen van vermaak naadloos in elkaar overvloeien. Nergens wordt het […] Kopen € 32.5
Mevrouw Hamersma Kookboekwinkel

Rond de 2.500 titels uit binnen- en buitenland. Met een modern antiquariaat dat naar meer smaakt. Nergens vind je zoveel kookboeken als bij Mevrouw Hamersma Kookboekwinkel. Schrijf je ook in voor de gratis e-mail nieuwsbrief. Dan blijf je wekelijks op de hoogte.

Ga direct naar mevrouwhamersma.nl