Eten

Delen:

In zout gezette citroenen worden bijzondere smaakmakers, maar het duurt een tijd eer het zover is. Jean Beddington heeft een truc om die tijd drastisch te verkorten…

Ingrediënten

2 citroenen
sap van 1citroen
2laurierbladen
enkelezwarte peperkorrels
ca. 10 eetlepelsgrof zeezout (afhankelijk van de grootte van de weckpot)

Bereiding

Laat de citroenen gedurende ongeveer één nacht invriezen. Snijd vervolgens de citroenen in twee richtingen in de lengte in, maar snijd ze niet door. Stop in elke citroen een laurierblad en enkele korrels zwarte peper. Stop de citroenen in een weckpot en vul de weckpot met grof zeezout zodat de citroenen helemaal bedekt zijn met zout. Voeg het citroensap toe en doe de weckpot dicht. Laat de pot gedurende één dag staan op kamertemperatuur en draai af en toe even een paar keer om, om te mengen. Zet de pot daarna in de koelkast en laat voor ongeveer een maand staan, waarna de citroenen gebruiksklaar zijn.

Tip: meestal wordt de schil van de gezouten citroenen gebruikt, om bijvoorbeeld te gebruiken bij bereiding van vis, het maken van een tajine of om puree van te maken.

Gerelateerde artikelen