Met behulp van de Dutch Oven van urbansandindians.com maak ik nog eens een brood uit de oven, dit keer met doodgewoon tarwebloem. Het resultaat is, als zeg ik het zelf, alweer verbluffend! Mals, smakelijk brood met een fraaie korst in dito kleur. Het is een wonder van een paar dubbeltjes, dat ik voor een paar euro zo gauw niet te koop zou weten in de buurt. Enfin, kijkt u zelf maar.
RECEPT
400 gram goedkope tarwebloem van de Vomar
twee theelepels zout
een kwart theelepel instant gist
300 cc lauw water.
-Eerst de droge delen even mengen, dan het water erbij en er een pap van roeren.
-De beslagkom afdekken met vershoudfolie en 12 uur op kamertemperatuur met rust laten.
-Het deeg blijkt (als het goed is) de consistentie van erwtensoep te hebben en laat zich met een (onontbeerlijk) deegkrabbertje uit de kom in de hete pan (250 graden) schrapen.
-Een half uur onder deksel terug in de oven en daarna nog een kwartier zonder deksel.