Eten

Delen:

Terwijl Hollandse pannenkoeken en Franse crêpes groot en dun moeten zijn, horen American pancakes dik en fluffy te wezen. Ze worden per stapel geserveerd en gedrenkt in maple syrup, alias ahorn siroop.

Een Amerikaans recept leest makkelijker omdat een cup zowel voor meel als voor melk gebruikt wordt. Maar cup is een inhoudsmaat en een kop meel is lichter dan een kop melk. Het luchtige, de fluffiness, komt door het gebruik van bakpoeder.

Dit is het recept in Nederlandse maten:

130 gram tarwemeel

236 ml karnemelk

twee eetlepels suiker

1 eetlepel zonnebloemolie (of gesmolten boter)

een theelepel zout

10 gram bakpoeder

1 ei

Meng meel, zout, bakpoeder en suiker. Kluts in een andere kom een ei en meng dat met de karnemelk en de olie. Schep de droge bestanddelen losjes door de natte, het beslag hoeft net superglad te zijn.

Doe boter in een hete pan en laat een beetje uitbruisen. Schep een portie beslag in de pan en waacht tot er gaatjes in het oppervlak verschijnen. Probeer of je de pancake kunt verschuiven en draai ‘m om zodra dat kan. Stapel 3 à 4 pancakes op elkaar en giet er ahorn siroop (maple syrup) over.

Gerelateerde artikelen