Gerechten

Delen:

Jarenlang was Sander Louwerens patron cuisinier van het legendarische Amsterdamse restaurant Lof in de Haarlemmerstraat (1995-2015). Inmiddels is hij chef de cuisine van NDSM Next. Daar laat hij een trouvaille uit Amerika zien: blooming onion. Een XXL ui die met een speciaal apparaat zo ingesneden wordt dat er een grote bloem ontstaat. Die gaat in de melk en in de frituur om vervolgens als finger food geserveerd te worden met vadouvan mayonaise. Dit alles in het kader van de omschakeling naar een compleet vegan keuken voor NDSM Next over een jaar of twee.

De vadouvanmayonaise maak je zo:

100ml sojamelk

300ml zonnebloemolie

10 gram vadouvan

50 ml rode wijnazijn

zout

Verwarm eerst de olie met de vadouvan en laat trekken

als de olie is afgekoeld dan eerst de sojamelk in de blender, dan de gepasseerde olie erbij, azijn en zout erbij en als laatste de vadouvan kruiden weer erdoor.

print

Gerelateerde artikelen