Reportage

Delen:

In 2011 stichtten drie Amsterdamse jongens een worstbedrijfje, dat ze Brandt & Levie noemden. Er was een studiereis naar Italië en Corsica ondernomen en het drietal wierp zich met de aldaar vergaarde kennis op het vervaardigen van droge worst. Er bleek een gat in de markt te zijn waar de in Italiaanse stijl vervaardigde Nederlandse droge worst precies in paste. Brandt & Levie groeide met dubbele cijfers, de worsten werden een begrip en het assortiment breidde uit.

Al snel werd de bedrijfsruimte in het complex van Lindenhoff in Baambrugge te krap en mede dankzij een uitgebreide crowdfundingcampagne was het op 12 juli 2015 zover: Geert van Wersch, Jiri Brandt en Samuel Levie openden hun eigen worstatelier aan de Amsterdamse Archangelkade nummer 5.  De opening werd verricht door vriend, leermeester en vermaard slager Dario Cecchi, die was ingevlogen uit Toscane. Foodtube was erbij.

Worstliefhebbers kunnen van woensdag t/m vrijdag van 11:00u tot 18:30u en op zaterdag van 9:00u tot 17:00u op het nieuwe hoofdkwartier terecht om de worsten en andere varkensvleeswaren te savoureren.

Gerelateerde artikelen