Het originele recept van Bossche bollen, zoals die in Den Bosche geserveerd worden, houden de Bossche banketbakkers angstvallig onder de koksmuts. Maar Cees kent een ingewijde die het geheim prijsgeeft. Dus gaan Cees en Stella aan de slag. Het recept staat hieronder, maar uiteraard ook in Holtkamps boek De Banketbakker, het handboek met alle Holtkamp-recepten. Eind 2020 is daarvan een nieuwe, herziene en uitgebreide uitgave verschenen. Wil je een door Holtkamp zelf GESIGNEERD exemplaar van deze banketbakkersbijbel? Dat kan. Je kunt het boek hier bestellen en als je dat doet help je zowel Foodtube als een fysieke boekwinkel terwijl het jou niets extra kost.
Recept voor 15 Bossche bollen, je hebt nodig:
soezenbeslag
Bosschebolglazuur
1 liter opgeklopte
slagroom, gezoet
Maak Bosschebolglazuur van
250 gram suiker
80 gram water
125 gram pure chocolade,
fijngehakt
Breng de suiker met het water aan de kook
Haal de pan van het vuur. Roer de stukjes
chocolade erdoor tot ze helemaal gesmolten zijn.
Verwarm het glazuur voor gebruik tot 60 °C, zodat
het vloeibaar is.
Verwarm de oven voor op 210 °C.
Spuit met een spuitzak 15 bollen van het
soezenbeslag op een met bakpapier beklede
bakplaat. Houd genoeg ruimte tussen de bollen.
Bak ze 25 minuten in de voorverwarmde oven.
Laat ze afkoelen.
Haal de soezen zo diep mogelijk door het glazuur
en laat ze opdrogen.
Prik aan de onderkant van elke soes een gaatje
en spuit hier met een spuitzak de geklopte
slagroom in.
gebakjes