Onze sterren

Delen:

Samen met zijn kleindochter Stella maakt banketbakker Cees Holtkamp kaaskoekjes. Het recept komt uit het boek Koekje, maar Cees heeft het vereenvoudigd.

Ingrediënten:
120 g 3 jaar oude Beemster, geraspt
200 g zachte boter
1 eiwit (35 g)
1 eigeel met paar druppeltjes melk
peper en zout
200 g bloem, gezeefd

stevige spuitzak met een klein ijzeren spuitmond.

Bereiding:

Roer de geraspte kaas, boter, peper en het zout tot een gladde massa. Scheid het ei en roer het eiwit door de gladde massa. Roer vervolgens de patentbloem erdoorheen. Doe het beslag over in een spuitzak en spuit kleine bolletjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Doe een druppel melk bij de eierdooier en  klop het los. Bestrijk er de bolletjes mee. Bak de kaasbolletjes 15 minuten in een voorverwarmde oven van 170ºC tot ze goudgeel zijn. Pas op! Als de bolletjes te donker kleuren, kunnen ze bitter gaan smaken.

Van De Banketbakker, het handboek met alle Holtkamp-recepten is eind 2020 een nieuwe, herziene en uitgebreide uitgave verschenen. Wil je een door Holtkamp zelf GESIGNEERD exemplaar van deze banketbakkersbijbel? Dat kan.  Je kunt het boek hier bestellen en als je dat doet help je zowel Foodtube als een fysieke boekwinkel terwijl het jou niets extra kost.

 

Gerelateerde artikelen