Onze sterren

Delen:

De zonnebloem is een koekje waarvan de historie ver teruggaat binnen de familie Holtkamp. Het koekje zit nog steeds in het assortiment van Patisserie Holtkamp en Cees toont Stella alle valkuilen van deze ogenschijnlijk simpele klassieker. En passant leer je ook hoe je frambozenjam maakt. De bewerking van de koekjes lijkt een beetje op die van Utrechtse sprits.

Je hebt nodig:

150 gram zachte boter
100 gram basterdsuiker
15 gram ( echte ) vanillesuiker
25 gram melk
2 gram zout
230 gram patentbloem

Frambozenjam voor in het koekje:
1 deel verse frambozen
1 deel standaard geleisuiker
2 minuten doorkoken en zeven
Afbakken op 180 graden 12 a 15 minuten.

Verwarm de oven voor op 180 °C.
Meng de boter, basterdsuiker,
vanillesuiker, melk en het zout.
Kneed de patentbloem er doorheen.
Wrijf het deeg op een bebloemd werkblad,
tot het soepelen glad is.

Spuit er bloemetjes van op een met
bakpapier beklede bakplaat.
Maak in het midden van ieder koekje
een kuiltje en vul dit met frambozenjam.
Bak de koekjes in ongeveer 12-15 minuten in de
vorverwarmde oven, tot ze goudgeel zijn.

 

Van De Banketbakker, het handboek met alle Holtkamp-recepten is eind 2020 een nieuwe, herziene en uitgebreide uitgave verschenen. Wil je een door Holtkamp zelf GESIGNEERD exemplaar van deze banketbakkersbijbel? Dat kan.  Je kunt het boek hier bestellen en als je dat doet help je zowel Foodtube als een fysieke boekwinkel terwijl het jou niets extra kost.

print
Gerelateerde artikelen